2007-06-21

Új lap a piacon

Volt már hetilap meg havilap kezdeményezés városunkban jópár. A mindent uraló Kisalföld mellett viszont nehéz. Két életképes megoldás létezett eddig. Vagy egy országos hálózat részeként helyi mutációt ad ki valaki (Koktél) vagy az önkormányzat csecsén függve osztja behatároltan az észt (Győri Hét). Az újságíró gárda pedig ha lehet még kisebb körben mozog. A három fent említett médium körül zsonganak többnyire. Most a nagyvállalatok belső újságjairól nem írok, mert az egy más tészta, bár itt is van átfedés.
Két hónapja új kezdeményezés ütötte fel a fejét ezen a behatárolt terepen. A neve: Korzó, és azt mondja magáról, hogy Győri Társasági Magazin. Havilap ez kérem szépen és még honlapja is van. Az egészen száraz Győri Hét mellett rendkívül frissnek tűnik, ráadásul a készítők átlagéletkora is jócskán az imént említett hetilap gárdájának átlagéletkora alatt marad, úgyogy a felvetett témák is fiatalosak, színesek (bár a helyi sztár DJ magánélete annyira nem érdekel, bevallom őszintén).
Az első két szám alapján elmondható, ami az újonnan induló magazinokról általában: a lehető összes tördelési és DTP hibát elkövették, amitől bájosan kaotikus lett a külcsín. (A második már letisztultabb lett. Azt is megtudtam, hogy az etalon a Hamu és Gyémánt. No, azért még tekerni kell egy kicsit.)

Kívánok sok sikert az alkotóknak. No meg elég témát. Mert ez ugye kisváros, ahol mindenből kábé egy van. Exkluzív belső fotóhelyszínként például a Big Ben. Helyi celebnek meg Szakács Imre és a felesége.

Nincsenek megjegyzések: