2007-02-24

Sör, cigi


Most a m1 tévétaxi műsorában hallottam újra - először ekkora publicitás keretében - a sztorit, amit már rengeteg embertől hallottam személyesen. És ami nekem is megvan, úgy értem velem is megtörtént.
Időben abszolút értelemben a rendszerváltás előtt járunk. Relatíve mindenki gyerekkora a fókusz. Helyszín: udvar, a ház most épül, vagy vakolják, vagy melléképületet építenek hozzá a mutyiban ott dolgozó melósok. A tulaj - aki ezesetben apu, esetleg a szomszéd haversrác apja, és mi játszani mentünk át - sörrel tömi őket, az állványokon billegnek, csapják a falhoz a malteros kanalat vagy téglát raknak és laza mozdulattal pöckölik a dekket lefele.
És az esemény: az 5-8 éves kiskölök, Te, miután kibámészkodta magát, megismerkedett a függőónnal, a spaklival, megunta a víz cipelését a sárga diszperzites vödörben meg a kutyát is, az elvonuló szakember csorda után ottmaradt cigarettacsikkmező és sörösüvegerdő felé tekintget. És vagy rágyújt egy dekkre, vagy megissza a sörösüvegek alján megmaradt kortyokat vagy a kettő együtt.
Neked megvolt?

Nincsenek megjegyzések: