2006-09-05

Megint fotók. Megint Győrről

Nézegetem a Sulinet Digitális Adattárat és látom ám, hogy az MTI több ezer képpel dobta meg őket. Oktatási és nonprofit célokra ingyenesen felhasználhatóak. (Mondjuk a többsége elég gagyi és olyan, mintha offszet nyomással készült papírokról szkennelték volna be őket, de mindegy.)
A kezelőfelület ultraszar és ezáltal hihetetlen nehézkes a navigáció. Keresni sem lehet, úgyhogy marad a kattintgatás és a felfedezés öröme. Nekem is volt. Mármint öröm. Ugyanis nagy mennyiségű győri kép is megtalálható az adatázisban.

Link itt.

Néhány közülük:
A kérdés, hogy mikor készült és mit ábrázol a kép. Képekre jobb gombbal rákkatintva és a tulajdonságra klikkelve kiderül minden. Bal gombbal meg nagyít...











3 megjegyzés:

Névtelen írta...

a sulinet link eleje hibas!

udv

gyeregyuri írta...

Köszi. Javítva.

Névtelen írta...

isten az égben! hogy lehet valamit ennyire elbaszottul megcsinálni!? 21. század van embeeeer... mi az, hogy még mozaikok sincsenek? hogy a bánatba lehet olyan 'képtárat' csinálni, ahol szövegek vannak egy listában bakker??? jellemző egyébként. valaki ezért is zsebrerakott egy kisebb vagyont az tuti! mennyire szar már az egész basszus!? teljesen használhatatlan...milyen egyátalán ez az egész kategória-rendszer...úristen! évekkel ezelőtt is elavult lett volna már, nemhogy most mikor dübörög a web2... namindegy.

:b