2006-09-01

Szabó Dzsó

Lényegesen Fészek-klub kompatibilisebb megnyilatkozást sikerült átélnünk a klub szerdai összejövetelén, amikor az MDF országos alelnöke, a Rába NyRt. igazgatója Szabó Jószef tartott kiselőadást jövőképéről és programjáról. Volt itt minden: páverpojnt szlájdok, kísérő szakértő, leendő önkormányzati jelölt hölgy. Na meg a baráti hangulat, hiszen Joe bácsit mindenki régóta ismeri. Ahogyan Jancsó Pétet a végén, visszautalva a múlt hétre, megfogalmazta: Ennek volt eleje, közepe és vége is.
Szemelvények a programból:
-Igazságosabb adófizetés a helyi és a betelepült nemzetközi vállalatok körében.
Okos gondolat, amit az Audi vetett fel korábban, mikor úgy volt, hogy kell nekik is iparűzési adót fizetniük: nem fizetnének annyit, amennyi határozatilag elő lenne írva, hanem egy méltányosabb árat. Plusz a többi győri cégnek is kevesebbet kelljen fizetnie. A bevétel még így is jóval felette lenne annak, mint amikor az Audi egy fillért se, a többiek pedig a maximumot adják.
-Az önkormányzati cégek összevonása, a megtermelt nyereség fejlesztésekre fordítása. (Úgy tűnik ebben konszenzus van, mindenki részéről.)
-5000 új munkahely, főképen a szolgáltató ágazatban, hogy a város több lábon állhasson végre.
-A város lakosságának 10%-os növelése (Győr fehérgallérosítása a cél, a végzős felsőoktatási hallgatók ittmarasztalásával, új városrész építésével.)
-Városmarketing osztály létrehozása (Újabb minimum látszik körvonalazódni.)
-Kulturális városfejlesztés. Gigaprogramok, nemzetközi szinten értékelt attrakciók, hogy a kultúra ne csak a pénzt vigye, de hozzon is.
-Oktatásról nem sok szó esett, ez még billeg a programban.
-Város ingatlanjaiank ésszerűbb felhasználása. Például öregedő városrészek óvodáinak, iskoláinak átalakítása közösségi házzá, öregek találkozóhelyévé. Vagy az iskolák nyújtotta lehetőségek nyári használata (tornatermek, sportpályák).

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ennek a fickónak vannak okos gondolatai. A fehér design nekem jobban tetszett. Ez kicsit olyan temető hatású nem?:)

gyeregyuri írta...

Két katt és kész...
Csak az idő. Az nagy úr. Meg nincsen. Így marad még egy darabig.